Urbanist Hanoi

BackEvents » Hanoi | Workshop "Bí mật: XOA & MÀI" @ TOTO Information Center

Hanoi | Workshop "Bí mật: XOA & MÀI" @ TOTO Information Center

Chắc hẳn nhiều bạn đã nghe thấy nghệ thuật sơn mài nhưng chưa hề biết rõ về hình thức nghệ thuật này. Lần này, trung tâm thông tin TOTO và La Sonmai rất vui khi có thể mang hình thức nghệ thuật đậm nét dân tộc đến gần hơn với cộng đồng.

Sơn mài với cái đẹp hết sức sâu trầm và khó nắm bắt, tựa như một kho báu nhiều bí mật thôi thúc những nghệ nhân sơn mài không ngừng khai phá và chia sẻ sự kì diệu của sơn mài. Như tên gọi của nó, Sơn Mài đặc biệt thu hút bởi hai yếu tố: kĩ thuật mài sơn và nguyên liệu sơn ta. Không phải ngẫu nhiên mà sơn mài được tôn vinh như nét đẹp đặc sắc của hội họa dân tộc. Sơn mài thể hiện trọn vẹn sự độc đáo trong nguyên liệu và kĩ thuật thủ công.
Workshop “Bí mật: Mài & Xoa” là sự đồng hành của Trung tâm thông tin TOTO & La Sonmai cùng với sự hỗ trợ của Lớp học Hồng Xiêm – thành lập với mục tiêu phát triển và gìn giữ sơn mài truyền thống - với mong muốn mang lại trải nghiệm hai kĩ thuật quan trọng nhất để hoàn thành một tác phẩm sơn mài:
* Mài, khái quát hóa chính là bước Vẽ, họa lên ý đồ của tác giả
* Xoa bóng, tạo nên độ mượt và bóng cho bức vẽ
Với những thuật ngữ nghe đơn giản như vậy nhưng ẩn chứa những bí mật gì đây? Cùng La Sonmai và TOTO khám phá trong một buổi chiều thu Hà Nội nhé

LINK ĐĂNG KÝ: http://bit.ly/DangKyWSBiMatMaivaXoa

 

Saturday, 24 August

1:00pm - 5:30pm

TOTO | 11th floor - Lotte Tower, Đào Tấn street, Hanoi

Print
icon

Related Articles

in Art

'Crystal Cloud' Art Installation in Mu Cang Chai Stirs Controversy

Stunning.

in Film & TV

'Hai Phuong' Becomes Highest-Grossing Vietnamese Movie of All Time

Hai Phuong landed US distribution rights from Well Go USA Entertainment, and has been played in 28 cities in America and Canada since March 1.

in Arts & Culture

'Napalm Girl' Kim Phuc Awarded International Peace Prize in Germany

Nearly 50 years after the iconic photo of her running from a bombing raid was taken, Phan Thi Kim Phuc has earned Germany's Dresden award for her support of UNESCO and children wounded in war.

in Literature

'The Song of Kiều' Is the Newest Addition to Penguin Classics Series

Originally written in Nôm script and lục bát (sixth-eighth) verses, Nguyen Du's epic poem Truyện Kiều has always been a quintessential reading for many Vietnamese across generations.

in Vietnam

15-Year-Old Vietnamese Weightlifter Wins 3 Gold Medals, Sets World Records

Do Tu Tung, a 15-year-old bodybuilder from Bac Ninh recently won three gold medals at the 2019 International Weightlifting Federation (IWF) Youth World Championships in Las Vegas.

in Hanoi

20 Images of Hanoi's Old Quarter in 1896

Even as Hanoi charges into the future with flashy new skyscrapers and brand-new metro lines, the capital manages to hang on to its traditions. Particularly in busy downtown neighborhoods like the Old ...